Ummi Hafilda dan Azwan Ali nekad tumbangkan abangnya MB Selangor kes rasuah 'Anak Saudara'
10:12 Dec 02, 2017  |  By SabahKini2
Ummi Hafilda dan Azwan Ali nekad tumbangkan abangnya MB Selangor kes rasuah 'Anak Saudara'

Selepas Ummi Hafilda 'memaki' dan menyelar Azmin dan Anak saudaranya 'boy' kini giliran Azwan Ali pula katanya bakal sidang media kecam Azmin.

PETALING JAYA: Selepas Ummi Hafilda, selebriti Azwan Ali yang terkenal dengan nama Diva AA adik Azmin Ali dalam laman sosial memaki hamun abangnya Azmin Ali Menteri Besar Selangor dan anak saudaranya Mohd Nuzul Fadli yang ditahan SPRM 29 November lalu.

Ketidakpuasan itu dikongsi Azwan dalam facebook dan laman Instragramnya.

“Aku tatang ko macam minyak yang penuh sejak kecik! Ko antara luckiest nephew dapat sanjungan Azwan Ali! But it dulu!bila ko kawin?Ko haram jemput Che Wan?Aku pakcik ko? Gara-gara ko besarkan Azmin Ali! Then ko dengar hasutan kimak mak bapak bangsat ko untuk tak jemput or paruah aku as uncle ko? Now? God pay cash! Ko dah merengkuk dalam jail untuk siasatan SPRM! Ha? Ko meroyanlah kat Azmin Ali?...”

“Bangsatnya anak buah neraka jahanam to Azmin Ali MB Selangor! Tahniah SPRM! Kasik bungkus to lubang cacing! To this bastard parents? God pay cash! Mana nak letak muka? Cucu arwah Hj Ali Omar seorang ustaz do menterkedarah duit haram sampai 4 juta” Puii merengkuk lah ko dalam jail! Binatang kasik virall” katanya

Sebelum status itu, adik kepada Menteri Besar Selangor, Ummi Hafilda juga dalam facebooknya berkata dia tidak akan bersubahat atau menghalalkan perbuatan anak saudaranya yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) serta merestui abangnya Azmin Ali.

“saya tahu siapa Ketua Lanun mereka, cakap berdegar-degar nak hapuskan rasuah tapi diri sendiri, keluarga dan kroni penuh tahi”. Kata Ummi Hafida menyindir Azmin.

“…tak kan bang orang pencuri kita maki…tapi abang sendiri mencuri menyamun kita sorok dan subahat mana boleh. Haram darah daging tetap kekal. Darah daging…tapi yang salah tak le subahat”.

Dijangka Ummi Hafilda dan Azwan Ali akan mengadakan sidang media mengecam Azmin MB Selangor dan anak saudara kerana kes rasuah ini. Nampaknya dua beradik yang bermusuhan dengan Azmin dan kak long mereka ini bertekad untuk terus menjatuhkan Azmin Ali MB Selangor melalui kes rasuah anak saudaranya ini.

Menurut sumber Ummi Hafilda sebelum ini telah melaporkan kepada SPRM rasuah anak saudaranya Nuzul Fadli atau digelar sebagai ‘boy’. Boy dikatakan seorang dari proksi kepercayaan Azmin Ali dalam melibatkan hal dana politik. Ke mana saja Azmin Ali pergi ‘boy’ ini tanpa jawatan sering mengiringi Azmin Ali. Tertangkapnya 'boy' pasti menjawab kes rasuah 'Geng Kartel' Selangor selama ini

 

Comment